/

Com ens afecta als adolescents la Covid-19?

Marina Cortabitarte, Fèlix Solé, Iker Ramírez i Laia Sanmartín. 2n ESO. Institut Teresa Pàmies

Avui en dia, davant aquestes circumstàncies que estem vivint, els adolescents hem de ser més responsables. Des de l’inici de la pandèmia, tot allò que era quedar amb els familiars i amics s’ha quedat enrere. Hem de conviure amb la Covid.19, fins que hi trobem una solució.

Aquesta situació, als joves, ens està afectant de diferent manera. Durant el confinament hi havia una gran part de nois i noies que no tenien condicions necessàries com ara un portàtil o una tauleta tàctil, per sort, molts instituts i escoles intentaven evitar-ho repartint material als alumnes que el necessitaven.

Ara, amb les mesures de seguretat hem d’evitar quedar amb amics i familiars per garantir la nostra salut i la dels altres. És una etapa difícil, però és el que ens ha tocat; hem de saber adaptar-nos. 

Principalment, el problema més gran per a nosaltres era la falta de contacte amb els amics i familiars. Ara amb la tornada a l’institut, això s’ha solucionat mínimament.

El contacte no està permès encara, però com a mínim podem estar amb els amics i familiars presencialment. Ara mateix la Covid-19 està empitjorant i les restriccions del govern estan sent cada vegada més dures. Han tancat els restaurants i els bars, alguns negocis estan decaient i les reunions s’han reduït a un màxim de sis persones.

Acadèmicament parlant, el grau d’afectació és notable, ja que de tant en tant un company o un professor no ve a classe per la Covid-19. Les mesures de seguretat ens fan perdre temps, com ara bé: desinfectar el material, taules, cadires i prendre la temperatura.

Encara que no li donem importància a perdre temps de classe, és un aspecte que ens influeix en el nostre futur acadèmic. Encara que pugui semblar poc temps perdut, cada minut compta!

Amb tot això, nosaltres intentem respectar i aplicar totes les normatives. És una mica difícil i s’ha d’admetre que alguns cops no respectem la distància de seguretat tan bé com caldria. Però tot i això, hem de seguir endavant i agrair el fet de poder veure’ns amb els amics i familiars.