/

Consells perquè un (futur) confinament no sigui un infern

Per L. Braganza i L. Núñez.

Des del mes de març de l’any passat, les nostres vides han canviat dràsticament, ja que, arran de la situació de pandèmia que ens ha tocat viure, hem hagut de confinar-nos a casa durant mesos i, encara avui, vivim aclaparats per les restriccions imposades pel govern.

Malgrat que avui dia podem sortir al carrer i fer vida relativament normal, ningú no ens assegura que d’aquí a un temps no ens tornin a confinar. Som plenament conscients que molta gent ho passava malament quan la corba de contagis ascendia dràsticament la darrera primavera, però cal recalcar que no tot el que té a veure amb aquesta experiència és dolent. Com tot a la vida, tot depèn de com t’ho miris i quina llum (o foscor) projectis en els esdeveniments que succeeixen. Així doncs, i a fi de més habitable un futur confinament, en aquest article trobareu consells i idees per tal de fer d’aquest moment una experiència una mica més plaent.

 Aprendre a cuinar

Cuinar és un gran entreteniment i una pràctica imprescindible pel dia a dia. Durant el confinament pots descobrir plats exòtics i noves tècniques. Potser, fins i tot, trobes en tu un talent culinari! A més a més, la varietat de plats que pots fer és infinita: pastissos, magdalenes, sushi, hamburgueses, etc.

Fonts: 65ymás

Nosaltres, per exemple, ens vam convertir en petits experts en rebosteria, ja que vam aprendre a fer brownies, pastissos i infinitat de postres. Ara que fem vida normal, aprofitem aquells coneixements que vam assimilar i, sempre que podem, intentem sorprendre a la família i als amics amb les nostres delícies dolces!

Llegir llibres

Sovint, en la nostra rutina no tenim gaire temps lliure, i el que tenim no l’invertim en llegir. Per això, el confinament és una gran oportunitat per aficionar-te a la lectura i descobrir les millors novel·les. Llegir és molt entretingut i, en realitat, és com veure una pel·lícula; la diferència rau en què a la literatura tu t’imagines els personatges i els escenaris a la teva manera i, a més a més i sense adonar-te’n, millores el teu lèxic i la teva ortografia!

Mirar sèries

No a tothom li agrada llegir, però per això tenim les sèries. Si t’han de tornar a confinar ja no podràs tornar a dir “No estic al cas de l’última tendència a Netflix perquè no tinc temps!”. Pensa que aquesta interrupció de la vida que és el confinament farà que no hagis de passar hores i hores assegut en una cadira, ni hagis d’invertir minuts de glòria en el trajecte de casa a l’escola i de l’escola a casa. I tot aquest temps lliure el pots aprofitar mirant les sèries de moda i participant més en els xats on se’n parla!

Canvi d’estil

Sense dubte, el confinament és un regal per a canviar el teu estil. Els dies d’aïllament et poden ajudar a decidir cap a on vols conduir la teva imatge, quin look vols encarnar a partir d’ara i quina impressió vols transmetre als altres a través del teu outfit. Tens molt temps per comprar coses online i per perdre’t a les profunditats de Pinterest decidint de quin estil vols apropiar-te’n.

Exercici

El fet de no moure’t i de deixar de fer trajectes a peu pot fer que, en acabar el confinament, et cansis més a l’hora de caminar distàncies llargues o córrer una estona. Per això, és important que et posis les piles i, en la mesura del possible, no perdis l’oportunitat de fer fitness. Segons els experts, és molt recomanable fer exercicis de cardio, ja que d’aquesta manera el teu teu cos s’espolsa la mandra i s’acostuma a moure’s una mica. A més a més, aquesta pràctica et pot ajudar a procurar-te aquell canvi d’imatge tan anhelat!

Font: el mueble

Self care

Quants cops t’has mirat al mirall i has vist coses que no t’han agradat? Doncs el confinament és el moment d’acceptar-se un mateix tant en l’àmbit físic com en l’emocional. Si sents que hi ha parts de tu que es podrien canviar, com la pell seca, l’acné, etc., aprofita per fer-te mascaretes i tot tipus de tractaments. També és recomanable que experimentis amb diferents productes i que posis en marxa recursos que durant la rutina no tindries temps d’experimentar. Però si hi ha aspectes que no pots canviar, el més convenient és que aprofitis aquest temps de repòs per acceptar-te tal com ets: mira’t al mirall i fes que t’agradi el veus, ja que el més important és estimar-te a tu mateix.

Aprendre idiomes

Saber idiomes et pot obrir moltes portes en el futur. Avui dia tenim molts recursos per poder aprendre idiomes pel nostre compte, però el problema rau en què normalment no tenim prou temps per fer-ho. En cas d’un nou confinament, però, no hi haurà excuses. El temps de solitud (i per què negar-ho, també d’avorriment…) és una oportunitat per mirar les sèries que volies veure en V.O. D’aquesta manera, podràs aprendre vocabulari, frases fetes, estructures gramaticals, i millorar la teva fluïdesa en llengües estrangeres. A part de mirar sèries o pel·lícules en versió original, també existeixen moltes aplicacions de franc que ensenyen infinitat d’idiomes a partir de jocs. Encara ets del que penses que mai hi ha un moment per aprendre idiomes?

Projecta una mica de llum a la foscor del confinament

En conclusió, el confinament, per a molts, és l’experiència més difícil que hem hagut de passar mai, però la millor forma per superar-ho és trobant el costat positiu a situacions d’adversitat com aquesta i intentar sempre extreure un aprenentatge de qualsevol vivència.

Per: L. Braganza i L. Núñez.