Font: Pixabay
Font: Pixabay
/

Els joves ja no escolten la ràdio com abans

Segons una enquesta distribuïda entre els alumnes de Batxillerat de la nostra escola, els joves de Lleida actualment només escolten la ràdio en poques ocasions, això és degut a les noves tecnologies.

Segons una enquesta distribuïda entre els alumnes de Batxillerat del Col·legi Episcopal, els joves de Lleida actualment només escolten la ràdio en poques ocasions, això és degut a les noves tecnologies.

Jana Torres i Juanma Añorga

La ràdio és un invent que ha ajudat a contribuir al progrés de la humanitat. El seu mateix inventor va dir que amb l’aparició de la ràdio es podria crear una pau infinita al món, ja que acabaria amb l’era de la desinformació. En el seu moment i fins fa poc, es considerava un mitjà molt popular, entre altres raons pel baix cost econòmic.

Han passat més de 120 anys des de la creació d’aquest invent, i han anat variant els fins per als quals s’ha fet servir. Durant aquests 100 anys, la ràdio ha estat usada com a mitjà informatiu, d’entreteniment, de difusió musical, de comunicació i, fins i tot, com a òrgan d’informació en conflictes bèl·lics. És a dir, des de la seva creació, ha estat un invent que ha evolucionat, ens ha fet la vida més còmoda i alhora ens ha mantingut assabentats de tot allò que passava al nostre voltant.

Però en els darrers anys, a causa de l’aparició de noves tecnologies que ens proporcionen noves formes d’escoltar música, d’informar-nos i d’entretenir-nos, la ràdio ha vist reduïda la seva activitat, la seva influència i el seu impacte entre els joves.

Una enquesta distribuïda entre els alumnes de Batxillerat del Col·legi Episcopal de Lleida ha conclòs amb les següents dades: en primer lloc, el 83% dels enquestats comenta que escolten la ràdio, mentre que el 17% no l’escolten.

D’aquest 83% que afirma escoltar la ràdio, només el 25% diu escoltar notícies, les entrevistes i els programes d’entreteniment només l’escolten el 12% i la gran majoria, el 63%, escolta música.

Més enllà d’aquestes preguntes, sorprèn que la majoria dels joves escolten la ràdio únicament al cotxe quan van a l’escola, institut o algun lloc al qual necessitin desplaçar-se en aquest vehicle.

També és important dir que l’opinió dels joves pel que fa a la ràdio és que la majoria creuen que no té la mateixa importància que abans.

Segons l’opinió d’aquests joves, la ràdio no ha desaparegut, encara continua existint, però és rellevant fer la reflexió de si caldria modernitzar-se d’alguna manera.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.