handshake, hands,black and white,refugees are welcome,
//

Està passant: el racisme

Per P. García

El programa ‘Salvados’ va emetre un programa dedicat a les situacions racistes que pateixen certs col·lectius diàriament

En el programa Salvados emès en la Sexta el passat diumenge 7 de febrer es va parlar sobre racisme. Malgrat tot l’avenç social, segueixen havent-hi situacions racistes, unes situacions intolerables fruit de la falta d’educació i la falta d’informació.

En el programa es va entrevistar a diverses persones, entre les quals hi estaven Iñaki Williams, jugador devanter de l’Athletic de Bilbao i Sitapha Savané, ex jugador professional de bàsquet.

Fernando Queitano, el presentador, va començar l’entrevista preguntant sobre les accions racistes que han patit ells, posteriorment, els entrevistats van veure uns vídeos de persones que parlaven sobre accions racistes que pateixen diariament.

https://www.instagram.com/p/CK1DOl4hoti/embed/captioned/?cr=1&v=13&wp=1316&rd=https%3A%2F%2Fpianostrasenyora.junior-report.media&rp=%2F2021%2F02%2F09%2Festa-passant-el-racisme%2F#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A2378.2799999999042%7D

Els dos esportistes fan la reflexió que ells són uns privilegiats, ja que el fet de ser persones famoses fa que tinguin un tracte superior a qualsevol persona. Però també ho comparen amb el tracte que reben les persones negres pel simple fet de ser-ho: expliquen que moltes persones no tansols reben insults, sinó que també són vigilats contínuament en botigues i restaurants perquè els treballadors es pensen que robaran o que marxaran sense pagar, i afirmen que això és intolerable.

La immigració és un altre tema devatut en el programa.”És molt trist que la gent hagi de deixar les seves cases, el seu país, la seva família, buscant un futur millor, i que arribin aquí i ningú els aculli com a herois que són” expressa Iñaki. El jugador de fútbol explica la situació d’extrema duresa que van viure els seus pares fins que van poder arribar a Bilbao, on es van poder establir i formar una família.

Per últim, es mostren unes imatges d’un campament de temporers a Almeria. S’entrevista a un home que fa 4 mesos que hi viu, i explica que per poder treballar han de pagar vora els 4.000€ al cap d’alguna empresa agrícola o semblant perquè els donin un contracte que dura 1 any. Això demostra la poca humanitat i solidaritat que tenim les persones. Encara que a vegades no es pot donar un treball a una persona sense papers i que canviar la llei depèn de les persones en el poder, sempre es pot fer alguna cosa per ajudar a aquestes persones que viuen en unes situacions tan deplorables.

https://www.instagram.com/p/CK_GyZCCRp1/embed/captioned/?cr=1&v=13&wp=1316&rd=https%3A%2F%2Fpianostrasenyora.junior-report.media&rp=%2F2021%2F02%2F09%2Festa-passant-el-racisme%2F#%7B%22ci%22%3A1%2C%22os%22%3A2381.5400000003137%7D

El racisme és intolerable, i està en el nostre poder canviar-ho. Moltes persones fan comentaris i accions racistes sense adonar-se, això demostra que l’educació està corrompuda, i hem de començar a adonar-nos d’això i hem de començar a informar i a educar a les persones amb valors com l’acceptació a la diversitat, l’empatia, la solidaritat i, més important, la humanitat.