Fins on arribarem?

El masclisme als centres educatius

El masclisme és la manera de pensar o opinar que l'home és superior a la dona. Aquest es pot trobar a tot arreu, com en el treball, a l'escola, al carrer o ja sigui practicant algun esport… En molts instituts moltes noies pateixen masclisme per part de professors o alumnes amb comentaris, agressions o abusos. La majoria de comentaris per part d'alumnes són "ves a fregar", "no tens dret", "jo et donava"… I per part de professors són "no fa falta que t'enrotllis a l'examen, després nosaltres ho farem..." Hi ha hagut molts casos de professors assetjant i dient comentaris masclistes a moltes alumnes, i aquests encara continuen.

Professors de l'institut Blanxart han assegurat de veure actes masclistes al centre, un d'ells va ser que un alumne va toquetejar sense consentiment a una alumna. El professorat està clarament en contra amb aquests actes.

La nostra opinió és que no hi ha cap motiu per fer això. Estem fartes de comentaris sexistes i de les mirades, també d'estar a l'aula i que et mirin malament per com vesteixes o es pensin que som objectes pel seu plaer…

Això ha de canviar per un món on no ens jutgin per com vestim. No soc una puta per portar un top, no busco provocar a l'home si em vesteixo així. Simplement és perquè m'agrada i perquè soc lliure de ser com soc.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.