Instal·lacions de l'institut IES Henri Matisse, en Paterna (València).
/

Haurien de suspendre les classes per la Covid-19?

Al començar les classes estava tot controlat, però durant el trajecte han pujat els casos excessivament, aconseguint superar els 80.000 infectats, més que en la primera onada

Article elaborat per Nicolas Gonzalo Palacios i  Sebastian Salazar Gutierrez, redactors de la revista Matisse Report.

La setmana passada es va convocar una vaga d’estudiants sobre el tancament dels centres, llocs on hi ha aglomeracions, i molts docents també s’han manifestat en aquest sentit. Per exemple, altres negocis com els bars, restaurants, centres d’oci, etc, sí que han estat tancats per les grans concentracions de gent, que provoquen un nivell elevat de casos de coronavirus. Els pares i algun docent pensa que haurien de tancar les aules perquè els alumnes estan molt junts, en un mateix espai i creuen que poden haver-hi més infeccions de l’alumnat.

La Confederació valenciana d’associacions de pares i mares d’alumnes (COVAPA) ha opinat que seria millor suspendre les classes per a evitar els contagis i així no posar en perill la salut dels alumnes i dels familiars.

Sí que és cert que els instituts tenen certes prevencions per cada alumne, això no treu que la majoria estan exposats ja que estan en contacte 5 o més hores a el dia.

Per què haurien de cancel·lar les classes? Què opina l’institut d’això?

Nosaltres creiem que haurien de cancel·lar les classes per disminuir les infeccions, ja que la majoria dels infectats ara mateix són menors de 18 anys. 

A l’institut IES Henri Matisse hi ha mínim tres alumnes contagiats per curs i en algunes aules hi ha més de 5 casos detectats.

Alguns centres estan detectant molts més casos dels que s’esperaven i han d’estar confinant a moltes classes i alumnes, però no obstant això hi ha altres centres que ja han hagut de confinar moltes classes per prevenció de la Covid-19. 

És cert que és el nostre institut estan controlant als que donen positiu perquè quan estan confinats no contagien als altres, això vol dir que l’agafen fora. Però hem de tenir en compte que qui és positiu i no ho sap corre el risc de contagiar a tota la classe i, en conseqüència, encomanen confinar tota o la majoria de la classe.