/

Júlia Aguero, sobre la selectivitat: “No tothom entra a la primera opció, però sí que ho fa a la segona o a un grau superior”

Entrevista realitzada al la mestra d’anglès Júlia Aguero per a sapiguer com s’enfoquen les Proves d’Accés a la Universitat, així com quines són les dates, com es preparen els docents, la trajectòria i els resultats del centre a l’institut Candelera.

Mireia Manjón, Ona Marti, Erik Borràs, Aleix Garcia, Àlex Estrada

Com s’organitza el calendari del centre?

Les dates de les proves PAU són donades per la universitat, i després nosaltres preparem a l’alumnat.

Quins professors hi participen?

La universitat obre un termini per a què els professors que estan cursant 1r i 2n de batxillerat s’apuntin i després és la pròpia universitat la que fa un sorteig per a escollir els professors de cada centre.

Com prepara el professorat a l’alumnat?

Los professors de 2n de batxillerat preparen exemples d’exàmens per als seus alumnes i utilitzen diferents exàmens i models i els hi donen consells. A vegades utilitzant exàmens de cursos anteriors per veure com seren i preparar-los. 

Quin percentatge d’alumnes del centre són acceptats a l’universitat?

Tots els que presenten la seva preinscripció entren. És a dir, entre el 90 i el 95%. No tots entren a la primera opció, però sí que ho fan a la segona o en un grau superior.

Quants alumnes s’hi presenten este any?

Una gran majoria dels alumnes de batxillerat.

Qui s’apunta de corrector?

Los professors que s’apunten de corrector són els professors dels instituts públics o concertats que estan impartint 1r o 2n de batxillerat. Si hi ha més professors dels que necessiten fan un sorteig.

Quins dies es fan les proves? I a partir de quin dia i mes es comencen a preparar els alumnes i professors?

Les proves sempre solen ser la primera quincena de juny. Este any són del 14 al 17 de juny. Els alumnes es preparen des de 1r de batxillerat, però no tant com en el segon curs. S’insisteix més l’última setmana de maig perquè ja se sap els alumnes exactes que aniran a fer les proves.

Quina és la trajectòria del centre?

En relació amb els alumnes que es presenten, els alumnes que s’han graduat en 2n de batxillerat solen aprovar aquestes proves. Hi ha anys que les proves són més difícils. En general, els resultats són iguals de positius que a segon de batxillerat.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.