/

La Mercè es descontrola

Per: Xènia Herrero, Àlex Gil, Eira Segura, Àlex Fontiveros i Júlia Soler

Entre les nits de dijous 23 de setembre al dissabte 26 de setembre, milers de persones (la majoria joves) van assistir a diferents macrobotellots. Aquests fets van sorgir a la Plaça Espanya, al MACBA, a la platja del Bogatell i a l’avinguda Maria Cristina. Els veïns van realitzar diverses trucades a la policia queixant-se perquè hi havia molta contaminació acústica i perquè molts adolescents estaven fent malbé el material urbà i destrossant els vehicles. A més a més, molts joves van encarar-se a la policia i, fins i tot, es van produir baralles que van començar sense cap mena de raó. Arran d’això, diverses persones van ser detingudes, ferides (algunes d’elles amb arma blanca) i traslladades a l’hospital.

Des del nostre punt de vista, entenem que els joves, després d’haver estat tant de temps tancats sense poder anar de festa ni sortir de casa, tinguin ganes de fer xerinola, ja que va haver-hi moltes restriccions durant els moments àlgids de la pandèmia i, per aquest motiu, molts bars i discoteques es van veure obligats a tancar. No obstant això, considerem que els dramàtics moments que ens han sacsejat en els darrers temps no són motiu per destrossar la ciutat, fer malbé el mobiliari urbà (vehicles, parades d’autobús, contenidors…), causar danys a persones externes que simplement passaven per allà i, encara menys, aprofitar-se de la situació per entrar als comerços i manllevar productes.

Sabem que, des de fa un temps, gaudir de les sortides nocturnes ha estat complicat les mesures covid i les ganes que tenien els joves de festejar de mica en mica anaven augmentant amb el pas del temps. El que pensem és que la millor solució perquè les situacions de festa estiguin més controlades és que obrin les discoteques, ja que en aquests recintes hi ha més mesures de vigilància. Així doncs, i amb sort, disminuiran el nombre de macrobotellots a llocs públics, les grans aglomeracions, la contaminació acústica i les destrosses de mobiliari públic.

En la nostra opinió, les accions que es van dur a terme aquelles nits van ser, a més d’immadures, molt incoherents, ja que es podrien haver buscat altres alternatives per substituir les discoteques o bars de copes. La covid-19 no ens ho ha posat fàcil, però si posem tots de la nostra part podrem tornar a la normalitat i gaudir una altra vegada de les festes amb amics.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.