/

La música K-pop, el gènere que es dóna a conèixer internacionalment

Què en pensen els alumnes de l’Institut Teresa Pàmies? Coneixen la cultura coreana?

Elisa Lin i Angelina Sánchez. 2n ESO. Institut Teresa Pàmies

La història de la música popular coreana es pot remuntar al voltant de 1885. Les primeres cançons van ser anomenades changga en coreà, i es basen típicament en una música popular occidental, però cantades amb lletres en coreà.La primera cançó pop escrita per un compositor coreà fou Nakhwayusu per Lee Jeong Suk el 1929. Aquest tipus de música es va conèixer com Enka al Japó, i més tard a Corea com Trot (en hangul).

Més de 60 grups de nois i noies produeixen música d’aquest estil cada any a Corea, raó que fa que s’acostumi a posar l’etiqueta de “fàbrica d’estrelles” al fenomen K-pop. Molts d’aquests grups desapareixen poc després d’haver aconseguit entrar en el top de les llistes d’èxits. El K-pop és una indústria de ritme ràpid i d’alta competència, cosa que va d’acord amb el Korea Times.

Com són els grups de música K-Pop?

Els “ídols”, que és com es coneix als membres dels grups de K-pop, passen per una intensa preparació, que inclou fins i tot canvis estètics, per fer un grup cohesionat. Si els seleccionen, assagen durant mesos, fins i tot anys, abans de començar a actuar.

Hi ha grups masculins i femenins, i tendeixen a ser grans en comparació amb els grups de música occidentals; algun d’ells ha tingut fins a 40 membres, com el grup NCT.

Encara que el K-pop va ser originalment un fenomen sud-coreà, el gènere és ara tan popular a tot el món que cada vegada hi ha més membres estrangers en els grups de K-pop; joves de la Xina, el Japó i Austràlia es presenten a les audicions amb l’esperança de convertir-se en “ídols”.

Com influeix aquest tipus de música a l’institut Teresa Pàmies?

Finalment per saber aquesta incidència a l’institut Teresa Pàmies hem fet enquestes a tot l’alumnat. Hem rebut opinions basades en el K-pop: crítiques positives i negatives.

Per això, podem afirmar que hi ha més d’un 10% que a qui els agrada. La majoria dels nostres companys i companyes ha començat a escoltar-los perquè els hi han recomanat, també els agrada molt ballar els balls de les cançons.

Algunes persones ens han confessat que hi ha hagut vegades en les quals els hi han faltat al respecte només per escoltar aquella música. Finalment, podem dir que molts dels qüestionats ens han dit que no coneixen molt sobre la cultura coreana, però saben que són molt estrictes amb els estàndards de bellesa