Fotografia: Pawel Czerwinski (Unsplash)

L’alumnat de l’ESO participa a la jornada europea Let’s Clean Up

Per segon any consecutiu, l'escola Ramon Pont es suma a la jornada de conscienciació i neteja del nostre entorn natural

Per: Mari Carmen San Miguel i Paula Camila Toapanta

El passat divendres 6 de maig, les classes de 1r, 2n i 3r d’ESO van anar a un tram de l’Anella Verda per netejar el bosc de residus i deixalles. Aquesta activitat forma part de la Jornada europea Let’s Clean Up que vol conscienciar sobre la necessitat de tenir cura dels boscos i de l’entorn natural. Al llarg del recorregut i a través de l’aplicació Litterati, els nois i noies fotografiaven i etiquetaven els residus trobats per després enviar-les a Catalunya CleanUP Challenge. 

La sortida va començar a les 10 del matí i l’alumnat va caminar fins arribar a la pineda de Mossèn Homs (un dels trams de l’Anella Verda), zona que havia assignada prèviament per l’organització. Després de l’esmorzar es va iniciar la neteja. L’alumnat disposava de bosses de diferents colors per realitzar la recollida selectiva i de guants. Un cop trobada la brossa, també havien de fer-li fotos a través de la càmera de l’aplicació Litterati. Van assignar diferents tipus de bosses –plàstic, residus, vidre, fusta, paper, etc.– per poder després llençar-les al seu contenidor corresponent. L’alumnat tenia prohibit tocar residus perillosos com xeringues, claus i productes químics. Tampoc es podien recollir els residus que hi hagués dins l’aigua. 

Després d’acabar la recollida, els nois i noies que s’havien organitzat en petits grups de quatre o cinc persones van reunir-se amb les deixalles a un lloc de trobada i van pesar les bosses de cada equip per veure quin grup havia aconseguit recollir més brossa. 

Els materials trobats van ser molt diversos: papers, ampolles de vidre i plàstic, bols de ceràmica, cartró, burilles, bosses, fustes, plats… Tot seguit, se'n van apuntar les dades i els residus es van buidar als contenidors i l’alumnat tornà cap a l’Escola. 

Un any més es mostra com encara fa falta molta conscieciació entre la població per tal que respecti els boscos i l’entorn natural de la ciutat. 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.