L'estàndard "ideal" de bellesa porta moltes adolescents a sentir vergonya del seu cos. Fotografia: Stock Vector Illustration
/

No hauríem de sentir vergonya del nostre cos

Moltes dones no es senten a gust amb la seva aparença física

Per: Tania Cintas i Aya Miaz

Encenem la televisió i ens trobem dones amb un cos de revista, anem pel carrer i ens comparem amb les noies que passen, arribem a casa i el primer que fem és pesar-nos… Tot això sona molt normal per algunes noies, però no haurien d’haver-hi aquestes preocupacions i la por a no arribar a l’estàndard de bellesa o a la nostra imatge de perfecció.

Avui en dia, segons latercera.com, més del 80% de les dones no està conforme amb la seva aparença física. Aquesta és una dada alarmant perquè, primer de tot, tothom hauria d’acceptar-se tal com és, independentment del color de pell, de la religió, de l’estatura, de la forma del cos, del seu pes… Estem tan acostumades a veure la perfecció que creiem que aquell és el cos ideal i el que les dones haurien de tenir.

Moltes de nosaltres comencem a controlar la dieta, a anar al gimnàs, a tenir menys confiança i autoestima… Evidentment, això no està prohibit. Però el problema és quan totes aquestes coses les fas involuntàriament, per pressió, per a encaixar, excessivament… Fins i tot, això ha estat una causa de les moltes malalties per conducta alimentària que existeixen. L’anorèxia nerviosa és una d’elles, on la persona amb aquest trastorn manté un pes corporal per sota del nivell normal mínim per la seva edat i talla. Per a afegir, com es mostra a elpais.com, la pandèmia ha provocat un increment del 20% en els ingressos per trastorns alimentaris en els joves, on la majoria dels casos és anorèxia nerviosa.

Per poder millorar aquesta qüestió, la idea central i prioritària que hem de tenir és acceptar el nostre cos. És necessari un canvi de percepció i convèncer-nos a nosaltres mateixes que no existeix la perfecció. A més a més, hem de valorar com som i trobar les coses que ens agraden del nostre cos. Així mateix, cuidar la nostra salut no és una senyal d’obsessió per perdre pes, i per això sempre hauríem d’intentar i es recomana portar una vida saludable, com a propòsit només de sentir-nos bé amb nosaltres mateixes.

En conclusió, el més important és estimar-se, perquè no tenir aquesta autoestima pot fer que la persona estigui mancada de raons per ser feliç. Tothom és diferent i no hauríem de sentir vergonya del nostre cos, perquè res és “normal”. És clar que es pot treballar el cos de manera saludable, però no hi ha de dubte que el primer pas és l’acceptació del mateix, amb allò que ens agrada més i el que ens agrada menys. Acceptar-nos a nosaltres mateixes és el primer pas per estar bé. 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.