Fotograma del documental 'Sobrepassant els límits', dirigit per Adrià Carreras
/

Olesa commemora el 50è aniversari dels aiguats de 1971

L’exposició es va poder visitar del 24 de setembre al 17 d’octubre a la Casa de Cultura

Per: Lluc Morte, Víctor Morillo, Laia Garrido, Júlia Soteras

El 20 de setembre de 1971, pluges torrencials provocades per una gota freda van causar seriosos estralls a Olesa de Montserrat.

L’Ajuntament d’Olesa va inaugurar divendres a la Casa de Cultura l’exposició ‘Sobrepassant els límits. 50 anys dels aiguats a Olesa 1971-2021’. L’exposició va ser organitzada per l’Arxiu Històric Municipal amb la col·laboració del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, que comptava amb un catàleg amb centenars de fotografies. L’exposició es podia visitar des del 24 de setembre al 17 d’octubre. Van haver-hi diversos testimonis els quals van ser cridats voluntàriament per l’Ajuntament per explicar com van viure aquelles inundacions.

La inauguració, divendres al vespre, va ser presidida per l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i el regidor de Cultura, Xavier Rota. L’alcalde va destacar que «tots tenim present algun record que ens uneix als aiguats, des de problemes menors a vivències en les que hem tastat la impotència per la força imparable que pot arribar a desfermar un fenomen natural».

El regidor de Cultura, Xavier Rota, també va agrair totes les col·laboracions que van ajudar a nodrir la mostra de material i fotografies i va destacar que l’Arxiu Històric Municipal continua amb les portes obertes per a aquelles persones que vulguin aportar-hi fotografies o altres materials.

Un dels punts centrals de l’exposició és el documental ‘Sobrepassant els límits’ que es va projectar també en la inauguració de l’exposició. El seu director i realitzador, Adrià Carreras, va dir que el que inicialment s’havia plantejat com un petit vídeo de testimonis de pocs minuts, va anar esdevenint primer en un reportatge i finalment en un documental.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.