Pel davant i pel darrere

L’altre dia, els reporters del Cinc Sénies, vam veure a la Sala Cabanyes l’obra anomenada Pel davant i pel darrere

Fet per: Nil Murillo i Eduard pons

A l’escenari vam poder veure uns actors intentant interpretar una obra de teatre, però no se’n surtien, només havíen tingut quinze dies per aprendre-se-la.

L’obra és interpretada per 9 personatges, l’home d’Hisenda, la seva amant, la dona de la neteja, l’home de la casa (i evasor d’impostos) junt amb la seva dona i el vell lladre. Tots aquests són actors (també dins de l’actuació) i cal sumar-li el director, el regidor i la secretaria.

Al començament de l’obra podem veure a la dona de la neteja a la sala d’estar; de sobte, truquen al telèfon, ella diu que la gent que viu allà està de viatge a Holanda, i que se suposa que ella no hi és. La dona de la neteja es deixa les sardines a una taula quan, de sobte, un home a les butaques (no ens ho esperàvem) es posa dret. Sembla ser el director, ja que li diu que ho havia fet malament; després arriba l’home d’Hisenda amb la seva amant (i companya de treball). Ells tampoc haurien de ser allà, però menteixen dient que és la seva casa. Més tard arriba el propietari de la casa amb la seva dona, i finalment, un lladre que venia a robar. Casualment, mai es trobaven entre ells tot i estar a la mateixa casa. L’escena que hauria de ser ràpida acaba allargant-se per les equivocacions dels actors i interrupcions del director.

Aquest era el primer acte de l’obra, el segon acte tractava de la representació de l’obra, però nosaltres no veiem l’obra en si, sinó el que estava passant darrere l’escenari. L’obra resulta ser un desastre, ja que tot es veu embolicat a causa dels problemes personals dels actors. Finalment, a l’últim acte, veiem un intent fallit d’interpretar l’obra final.

L’obra és una mica repetitiva, ja que el primer i segon acte estan bé, però el tercer acte és el mateix, molt desendreçat (és idèntic al primer acte, que és el millor de tots). Els actors han estat bé, sobretot el que fa de director. En conclusió, hauria estat bé si hi hagués hagut una mica més de participació i que no fos tan repetitiu, però per la resta, tot és correcte i ens ha encantat.