/

Per què una medalla olímpica té més pes que una d’un campionat del món?

"Va començar sent un somni i va acabar sent una realitat", explica en Marc Vicente

Carla López, Nora Gonzalez, Jana Pubill i Aina Serra

En Marc Vicente és un expiragüista i actual entrenador de 48 anys que viu a la Seu d’Urgell. Va tindre l’oportunitat de poder asistir a les primeres olimpíades de piragüisme al 92 i també a les del 2000.

Quant temps fa que et dediques al piragüisme?

Vaig començar a fer piragüisme fa trenta-sis anys al 1986, vaig començar en el món d'aquest esport gràcies a la nova fundació formada al parc del Segre que buscava joves perquè poguessin participar en els jocs olímpics del 92.

Quina va ser la teva motivació per a començar amb aquest esport?

La meva gran motivació va ser poder competir als JJOO de l'any 92, encara que no es sabia si la Ciutat seria olímpica igual que Barcelona, en aquella època no s'avien si el piragüisme seria olímpic o no, però sempre vam tindre l'esperança.

La millor i la pitjor experiència en el món d’aquest esport?

Doncs, la millor experiència va ser a la classificació dels jocs olímpics era una experiència que feia molts anys (que ...) esperant amb molta il·lusió, la meva pitjor experiència va ser a les olimpíades del 96 quan em vaig quedar fora de la llista de participants.

"Va començar sent un somni i va acabar sent una realitat"

Has tingut alguna lesió molt greu?

No, per sort no he tingut cap  lesio greu amb la piragua, en canvi, al setembre del 91, un any avans de les olimpiades, vaig tindre un accident amb una bicicleta BTT.

Quines són les competicions més importants que has fet al llarg de la teva carrera esportiva?

N’he fet moltes, però les competicions més importants a les que he participat, van ser:  2 jocs olímpics el del 1992 i el 2000, 7 campionats del món, 11 copes del món i 3 campionats d'europa. 

"Perquè una medalla olímpica té més pes que una d'un campionat del món?"

Quina va ser la teva experiència a les Olimpíades del 92?

La meva experiència va ser molt maca, va ser la meva màxima aspiració que vaig tindre com a esportista, va ser una experiència magnifica, els amics i familiars que van viure amb mi aquesta experiència amb mi vam tindre un moment de molta emoció i il·lusió, va ser molt bo celebrar-ho a la seu, ja que li va aportar molt valor cultural.

Quina relació vas tindre amb els altres participants en les olimpíades?

Tenint altres participants pots veure altres maneres de fer i aconsegueixes més experiència, vam començar a viatjar gràcies al piragüisme i també fas amics, hi ha un gran ambient i hi ha molta relació d'amistat entre competidors, coneixes a molta gent de diferents nacionalitats.

Font: Carla López

Si poguessis tornar a les olimpíades del 92 canviaries alguna cosa?

No ho sé gaire bé, vaig fer tot el bé que vaig poder, però ara mateix no sé que canviaria, si tornes a fer aquest campionat m'agradaria tornar-ho a fer per poder tornar a viure aquella emoció i tindre més comunicació amb la gent perquè em vaig aïllar una mica per entrenar quan van passar les olimpíades vaig veure que per haver entrenat em vaig aïllar amb la gent.

Al llarg de la teva has tingut alguns objectius? Quins?

Si, al món de la competició, quan deixen aquest esport canvies d'objectius, amb vint-i-set anys vaig decidir deixar la meva carrera com esportista i començar amb el meu projecte de família; tindre fills i casar-me. Em penedeixo d'haver-ho deixat tan jove, però em vaig poder adaptar a un altre model de vida.

Que els hi recomanaries als esportistes que estan començant amb aquest esport?

Els hi recomanaria que el gaudeixis molt, ja que és un món que permet interaccionar amb altres mons, si volen dedicar-se professionalment han de saber prioritzar bé, ja que no es pot fer tot han de valorar-ho i gaudir molt; si es dediquen professionalment hi ha un gran esforç i una gran dificultat i que haurien de tenir pensat un projecte acadèmic i o familiar.

En conclusió, el Marc Vicente és un olimpíc que s’ha esforçat molt per ha aconseguir els seus somnis, encara que es va classificar bastant a baix, ha estat sempre molt orgullos d'ell mateix, ha estat a moltes competicions i li ha anat força millor.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.