/

Pokémon Go, un món digital fusionat amb el món real

Mauricio Guerra, Martín Cofiño, Joan Carles i Pau Pérez. 2n ESO. Institut Teresa Pàmies

Pokémon Go és conegut per haver-se viralitzat entre l’any 2016 i 2017 com a un joc d’interacció entre jugadors que va revolucionar el sistema de mecàniques per obligar els jugadors a interactuar amb altres jugadors i amb el seu entorn, un sistema que s’ha estat utilitzant fins ara.

Pokémon Go va ser creat l’any 2016 per l’empresa Niantic amb la supervisió de Nintendo (companyia que va crear Pokémon). El joc va tenir molta fama gràcies a ser un joc de Pokémon, la famosa franquícia molt coneguda per a tothom, el qual va canviar la manera amb què els usuaris poden interactuar amb el seu entorn, fusionant l’espai en el món real amb l’escenari on jugar al videojoc.

També va crear noves maneres d’obligar els jugadors a moure’s, sigui caminant o corrent, un petit foment de l’esport per part de la indústria dels videojocs, un fet poc vist fins ara.

Com que va assolir una gran fama internacionalment, la majoria de persones eren usuàries d’aquest joc, cosa que facilitava la cerca de desconeguts amb qui poder interactuar.

La majoria de videojocs fins al moment només proporcionaven interacció a través del mateix joc, sigui entre els personatges o amb eines per comunicar-se per escrit o verbalment.

En canvi, Pokémon Go ha revolucionat aquest sistema, ja que permet que els jugadors interactuïn en el món real, puguin comunicar-se informacions, contrarestar puntuacions o intercanviar opinions.

Perquè aquest sistema funcionés, van implantar la confiança que parlis amb qui parlis l’altra persona sap de què estàs parlant, ja que va ser tan famós fins a arribar a ser conegut per tothom.

Nosaltres pensem que va ser una bona idea perquè ha animat a molta gent a fer exercici i a sortir de casa, i a més a més, té una història molt desenvolupada i cuidada, seguint sempre la temàtica de Pokémon que el va fer tant famós.